top of page
  • Writer's pictureMiška Serdelová

#myslimekoisticky - výzva, ktorá nekončí

Updated: May 6, 2020

Nemáš aj ty pocit, že okolo nás je čím ďalej tým viac odpadu, ktorý by tam vlastne vôbec nemusel byť? Plastové obaly a odpad v riekach, plytvanie potravinami v kuchyni či iný odpad, s ktorým sa v živote dennodenne stretávame. Áno, je ho veľa. Našťastie sa s tým dá niečo urobiť.



Spolu s Vali a Biankou sme vymysleli výzvu, v ktorej sa pokúsime priblížiť ti riešenia, rady a tipy vďaka ktorým si uvedomíš, že myslieť a žiť uvedomelejšie nie je také ťažké, ako to niekedy môže vyzerať. Naše rady a tipy môžeš nájsť na našom spoločnom instagrame @myslimekoisticky alebo jednotlivo aj na našich profiloch:


@bianka.sumegova

@hellovali

@miska.serdelova




Nejde o žiaden trend, o žiadnu "100% eko" nálepku. Jednoducho chceme myslieť ekoisticky, pretože kto, ak nie my, kto ak nie teraz. Klimatická sitácia vo svete sa neustále mení, a je na nás, či túto zmenu ovplyvníme negatívne alebo pozitívne. Zem máme predsa len jednu, a každý z nás by sa mal snažiť byť zodpovednejší a uvedomelejší. Zem nepotrebuje hŕstku ľudí, ktorí budú 100% zerowaste. Zem potrebuje tisícky ľudí, ktorí ukážu svoju nedokonalosť, nebudú sa báť robiť, to čo je správne pre seba, svoje okolie, svoju planétu.


Naša výzva bude trvať 40 dní, a každý deň ti jedna z nás priblíži pár rád, tipov alebo DIY postupov, ktoré ti možno pomôžu na tvojej ceste za EKOIZMOM. Či už to budú rady v oblasti kuchyne a domácnosti, DIY, eko správaní alebo eko inšpirácií v každodennom živote. Pevne veríme, že sa ti naše príspevky budú páčiť, nájdeš v nich to, čo potrebuješ vedieť a zapojíš sa do nej s nami. Určite nezabudni pridať aj náš hashtag #myslimekoisticky. Tvoje príspevky radi uvidíme!


DEŇ 1. Dnes začíname výzvu. A ako lepšie sa naštartovať, ako tým, že si uvedomíme prečo je vlastne dôležité MYSLIEŤ EKOISTICKY? Čo pre mňa znamená ekológia?

Kedže je nedeľa, odporúčam ti na dnešok film, ktorý ma pred pár rokmi nakopol urobiť so sebou, svojím správaním niečo, čo pozitívne prispeje k dianiu okolo mňa.



Platic Ocean (2016)


Poď do toho s nami, a začnime spolu myslieť ekoisticky.


Tešíme sa na teba!

M.


40 views0 comments

Comments


bottom of page